Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ξέσπασμα Χρηστάκη μετά το κάζο με τα σκουπίδια. Έβαλε τον "παπαγάλο" στη θέση του.



Οι εξελίξεις για τα σκουπίδια και όσα αποκαλύπτονται για το τι ακριβώς γίνεται σε όλο αυτό το θέμα ήταν η αφορμή για τον μεγάλο καυγά που ξέσπασε ανάμεσα στο Χρηστάκη και στο "παπαγαλάκι" του.
Η ένταση είχε ξεκινήσει πριν κάποιες μέρες όταν άνθρωπος του Χρηστάκη του είπε ξεκάθαρα ότι ο "παπαγάλος" του κάνει κακό γιατί δείχνει πως στην ουσία αυτός κάνει κουμάντο στην επικοινωνιακή τακτική και τον χρησιμοποιεί για τα προσωπικά του κόμπλεξ.
"Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλει στην παράταξη ποιό θέμα θα φέρνουμε στο συμβούλιο ή για ποιό θέμα θα βγάζουμε δελτίο τύπου" του είπε.
Ο Χρηστάκης προσπάθησε να το ισορροπήσει μα του κάκου.
Ο ίδιος άνθρωπος τον πήρε τηλέφωνο όταν οι νέες αποκαλύψεις για τα σκουπίδια  έκαναν όλο τον κόσμο να καταλάβει πόσο σοφά λειτούργησε ο Κωστούρος όταν ζήτησε όλα να αποτυπωθούν στο χαρτί ενώ ο πολιτικάντης Χρηστάκης "απαιτούσε" να δοθεί (άκουσον άκουσον) λευκή επιταγή σε έναν άνθρωπο που αν μπορούσε να γκρεμίσει το Ναύπλιο θα το έκανε.
Ο Χρηστάκης που δεν την πολυαντέχει και την πίεση ήρθε και φούσκωσε τόσο πολύ που έμοιαζε περίπου με Χρήστο. Άπλωσε το χέρι και πήρε το κινητό αυτό το καινούργιο με την οθόνη αφής (δεν το έχει μάθει καλά αλλά θα το καταφέρει σύντομα αφού πρώτα μειώσει τα λάθη του. Προσφάτως ήθελε να στείλει κάτι ευχές και κατά λάθος έστειλε στην Άννα την ημέρα έκδοσης της δικαστικής απόφασης "χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία". τον πήρε αυτή και τον στόλισε κανονικά).
Πήρε το τηλέφωνο με μια απότομη νευρική κίνηση σαν αυτές που βλέπει στις ταινίες δράσεις με τον Μελ Γκίμπσον.
"Έλα Μάνο" είπε εκνευρισμένος "την πατήσαμε πάλι"
"Δεν την πατήσαμε την πάτησες" σκέφτηκε ο "παπαγάλος" στην άλλη άκρη της γραμμής χαμογελώντας ειρωνικά...
"γιατί αρχηγέ;" ρώτησε εμφατικά
 "πες ένα γεια πρώτα"  τον χτύπησε στο αδύνατο σημείο του , στη δήθεν ευγένεια.
"Με τα σκουπίδια δεν βλέπεις τι γίνεται; βγαίνουν συνέχεια και άλλα στη φόρα , δεν μου είχες πει ότι το έχεις το θέμα; δεν μου είχες πει ότι εσύ ξέρεις τα πάντα;" φώναξε ο Χρηστάκης
"κάτσε ρε αρχηγέ μην αγριεύεις" του είπε κολακεύοντάς τον λίγο για να κερδίσει χρόνο για καμιά δικαιολογία
"εσύ δεν είπες ότι σε πήρε ο άλλος ο Αργείτης με τα σκουπίδια για να βγάλεις ανακοίνωση ότι έχει δίκιο; δεν σου είπε να ορμήσεις και να τα δώσεις όλα; εγώ απλά σε στήριξα ρε αρχηγέ" του ξαναείπε κουνώντας το κεφάλι του ξέροντας ότι την είχε κάνει την κουταμάρα...
"με δουλεύεις ρε Μάνο" απάντησε φανερά εκτός ορίων ο Χρηστάκης. "Εσύ δεν έγραψες αυτή την παπαριά να πάει να ρίξει τον εγωισμό του και στο τέλος έγραψες περιμένω την αντιπολίτευση; ποιός είναι η αντιπολίτευση ; εγώ δεν είμαι ;"
Κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν κάτι παραπάνω από άσχημα και πήρε μια ανάσα για να μπορέσει να το χειριστεί. Ποτέ δεν του είχε μιλήσει τόσο άσχημα ούτε ακόμα και μετά τις εκλογές. Συλλογίστηκε για ένα λεπτό αλλά προτίμησε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά.
"άκου Χρήστο" είπε και η φωνή του έβγαζε αυτή τη σοβαρή χροιά που άρμοζε στην περίπτωση.
"δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ίσως ήταν λίγο βιαστικό να βγούμε και να υποστηρίξουμε τη δικαίωση του Αργείτη αλλά μπορούμε να το σώσουμε ξέρεις"
"Τι να σώσουμε ρε που όλοι κατάλαβαν ότι εδώ γίνεται του κουτρούλη ο γάμος και καλά έκανε ο δικός μας ο βλάχος που του τα πέταξε στη μούρη και δεν συμφώνησε;" εξερράγη ο Χρηστάκης.
"όλη η Ελλάδα γελάει και δεν γελάει μόνο ψάχνει να βρει και ποιός είναι ο μοναδικός που υποστήριξε αυτή τη φαρσοκωμωδία, δηλαδή ψάχνει εμένα ! ακούς ; Ε Μ Ε Ν Α"
Ο παπαγάλος έψαξε οδό διαφυγής (ήταν καλός σε αυτό αποδεδειγμένα σε όλη του τη ζωή ξέφευγε) ,
 "ηρέμησε αφεντικούλι" του είπε εξαντλώντας όλη τη δουλοπρέπεια του μπαρμπα Θωμά που είχε μέσα του.
"δώσε μου λίγο χρόνο να το σκεφτώ και θα τα ξαναπούμε" τράπηκε σε φυγή ο "φωτεινός".
Ο Χρηστάκης δεν άντεχε το κόκκινο χρώμα στο πρόσωπό του και είχε ήδη παραμορφωθεί από το ανέβασμα της πίεσης.
"καλά θα περιμένω " του είπε φουσκώνοντας από περηφάνια για την επιβολή του απέναντι στον παπαγάλο...
"μην αργήσεις" τον αποτελείωσε κλείνοντας το τηλέφωνο
"όσο γρηγορότερα μπορώ" απάντησε ο μπαρμπα Θωμάς ενώ μια γκριμάτσα κακίας σχηματίστηκε στο πρόσωπό του λίγο πριν το τουτ του τηλεφώνου του δείξει ότι η καταιγίδα είχε τελειώσει.
Ο "παπαγάλος" έγειρε πίσω ανακουφισμένος αλλά ανήσυχος. Είχε χάσει τη σπιρτάδα του το καταλάβαινε τι να κάνει όμως έψαχνε έμπνευση έψαχνε αυτό που του έλειπε
Σηκώθηκε δύσθυμος.
Βγήκε από το σπίτι σχεδόν εκνευρισμένος.
Έψαχνε να βρει έναν γεμάτο κάδο σκουπιδιών να φωτογραφίσει αλλά οι μαλάκες είχαν περάσει και τους είχαν αδειάσει πριν λίγο.
Σήκωσε το κεφάλι απογοητευμένος .... και τότε αντίκρισε το Παλαμήδι ...

Τα μάτια του έμειναν καρφωμένα εκεί και τα χείλη του ψέλλισαν προσευχητικά "την λάσπην ημών την επιούσιαν δος ημίν σήμερον...."  

Το χαμόγελο ήρθε στο πρόσωπό του και χαλάρωσε το μυαλό

Σήκωσε το κινητό και φωτογράφησε το κάστρο. Είχε αυτό που ήθελε..τη λάσπη την επιούσια...
"θα γράψω για το Παλαμήδι και όποιος το φάει το έφαγε" σκέφτηκε "και για να το φάει πιο εύκολα θα βάλω και ΑΓΚΙΝΑΡΑ"..... συνεχίζεται